lauantai 27. joulukuuta 2014

Esittelyssä: Harry Potter: Hogwarts Refounded

Tämä ei ole arvostelu, vaan esittely omasta HP-roolipelistäni. Nimi on hieman harhaanjohtava, sillä tämä roolipeli ei suinkaan keskity Tylypahkan kouluun eikä todellakaan ole mikään taikaopisto vaan laaja ja monipuolinen roolipeli Harry Potter-maailmaan sijoittuen.

”Hogwarts Refounded on mielenkiintoisen näkökulman tarjoava Harry Potter AU, joka täyttää kaikki kriteerit hyvin rakennetulle pelille. Aktiivinen ylläpito on ehdottomasti tämän pelin vahvuus.”

”Olentojen kirjo antaa vapaammat kädet tulkita koulun ulkopuolista maailmaa ja antaa lisäsyvyyttä pelille.”

”Pelaajalle, joka hakee Harry Potterin maagisen maailman inspiroivuutta yhdistettynä arkeen ja suhdetunnelmointiin, tämä on oiva vaihtoehto!”

~ Acha, Mustesoihtu

Eletään enimmäkseen aikaa joka kirjoissa hypätään yli; yleisesti 1980-lukua ja '90-luvun alkua, katsotaan kuinka jästi- ja taikayhteiskunnat toipuivat pitkästä sodasta ja mitä tapahtui kun kesällä 1992 huhu Harryn ja Voldemortin uudesta taistelusta levisi taikayhteiskuntaan. Pienenä lisämausteena on Tylypahkan lukuvuodet 1987-1990 jolloin sitä ei käydä sisäoppilaitoksena kaukana kaikesta, vaan päiväkoulun tapaan Lontoon laitamilla. Koska Riesu valtasi sen satojen räyhähenkitovereidensa kanssa ja nämä saadaan häädettyä neljän vuoden kuluessa, parahiksi kirjojen tarinan alkuun mennessä. Täällä on laaja valikoima hyvin pohjustettuja taikaolentoja joista monia voi luoda myös hahmoksi! Peli sai toisenkin sivujuonen myöhemmin, siinä Ihmeotukset ja niiden olinpaikat-elokuvan aikakauden ihmisiä alkaa tupsahdella 1980-luvulle epäonnistuneen aikamatkustusloitsun takia!

Pelin nimi on jäänne sen alkuperäisestä versiosta joka keskittyi tuohon väliaikaiseen Tylypahkan tilanteeseen, ja koska se versio oli ollut tarjolla jo viisi vuotta en toteutuksen merkittävästi muuttuttuakaan viitsinyt vaihtaa nimeä...varsinkin kun tuo elementti kuitenkin yhä on mukana pelissä.

Perustin tämän marraskuussa 2008 ja aluperäinen versio sai muutaman pelaajan, mutta noin kolmen vuoden kuluttua aktiivisuus hiipui eikä sitä tunnuttu saavan enää nousuun. Melkein pari vuotta yritin yhä superaktiivisesti kehittää tätä peliä tavalla jos toisellakin ja peliä kehuttiin, mutta pelaajia ei silti näkynyt.
Kunnes kesällä 2013 sitten pistin oikein kunnon remontin käyntiin; vaihdoin aikakauden pääasiallisesti '80-luvuksi, laajensin aikajana 12-vuotiaseksi, muutin toteutuksen keskittymään yleisesti aikakauteen ja erikois-Tylypahkan ns. sivujuoneksi...ja panostin vielä lisää yksityiskohtiin ja syvennyin oikein antaumuksella visioimaan ja täyttämään Potter-universumin aukkoja...rakentaen pelin maailmasta yhtenäisen ja toivon mukaan inspiroivan ja hahmo- sekä peli-ideoita tuottavan tietopaketin.
Olen myös yrittänyt kehitellä ylimääräistä sivuhupia ja toimintaa pelaajille ja hahmoille, mutta pitää ne hillittynä sillä mielestäni liika ylimääräinen toiminta tukehduttaa peliä ja pelaajia.

Suuren rempan jälkeen tämä roolipeli vihdoin saikin kourallisen pelaajia, suurin osa yhä uskollisesti mukana ja peli on pysynyt suhteellisen aktiivisenakin. :) Hyvin rohkaisevaa minulle ylläpitäjänä, ja loppua tälle roolipelille ei ole näkyvissä eikä suunnitelmissa. Voin nähdä itseni ylläpitämässä ja kehittämässä tätä vielä lukemattomia vuosia.

Vuodesta 2015 olen järjestänyt vuosittaisen hahmoäänestyksen ja "hahmogaalan" jossa jokaisen pelaajan hahmot voivat voittaa kunniaa ja titteleitä, ja vuodesta 2018 Hahmogaalaan on kuulunut myös Vuoden Pelaaja-kategoria jonka tittelin saavuttaja on vuoden aktiivisin pelaaja ja saa palkinnoksi lahjakortin - ja vuoden toiseksi! aktiivisin pelaaja saa Harry Potter-tavarapalkinnon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti