perjantai 2. tammikuuta 2015

11 vähän tiedettyä faktaa Harry Potter-maailmasta

Jos ei vähän tiedettyä, niin ainakin huonosti muistettua. ;) Olen kerännyt tähän yksitoista (omasta mielestäni) mielenkiintoisinta ja hyödyllisintä. Joihinkin kommentoin myös.

1. Puhdasveristä sukua ei ole olemassakaan. Jokaisessa velhosuvussa on yksi tai useampi jästi seassa. Jotkut vain vetävät nämä yli sukupuussaan, teeskenteelvät ettei heitä ole olemassa ja väittävät olevansa puhdasverisiä..
-J.K. Rowlingin viralliset sivut, F.A.Q

^Voin nähdä Mustat ja Malfoyt tekemässä noin. Mutta ihmetyttää miksi Kyyryt sitten luokiteltiin puhdasverisiksi, vaikka ilmiselvästi sen enempää isä kuin poikakaan ei ollut intohimoinen puhdasverisyyden kannattaja. Kyyry Sr. taisteli tulella tulta vastaan Voldemortin vihollisena, ja Juniori kielsi kaiken "oikeusistunnossaan" ja sen sijaan että olisi kärsinyt ylpeänä Azkabanissa, oli kuolemassa jopa yhden vuoden sisällä. Tämän syyt palvella Voldemortia vaikuttivat olevan mitä tahansa muuta paitsi taikavoimaisen veren puhtautta tavoittelevaa. Entäpä Longbottomit jotka myös taistelivat Voldemortia vastaan? Tai Weasleyt?

Ehkä he eivät vain vaivautuneet korjaamaan virheellistä käsitystä koska sillä ei tosiaan ollut heille merkitystä eikä siitä puhuminen olisi tehnyt mitään vaikutusta taisteluihin?

2. Velhoilla ja noidilla on paljon pidempi keskimääräinen elinikä kuin jästeillä. Dumbledore on 150-vuotias ja McGarmiwa on 70-vuotias.
-J.K. Rowlingin live-haastattelu, Scholastic.com, 16. Lokakuuta 2000

^Rakastan tätä. Luo niin paljon mahdollisuuksia itse luoduille hahmoille! Ja kyllä, lopultakin kirjoissa Dumbledore oli vasta 116-vuotias kuolemansa aikaan, mutta olennaisinta on että tuo oli Rowlingin alkuperäinen suunnitelma joka saattaa yhä yleisellä tasolla päteä. Etenkin kun Dumbledore murhattiin eikä kuollut vanhuuttaan.

3. Tylypahka ei palvele ulkomaita, vaan ainoastaan Britanniaa ja Irlantia.
-"World Exclusive Interview with J.K. Rowling," South West News Service, 8. Heinäkuuta 2000

4. On olemassa taikaliemi valokuvien kehitystä varten, ja se on tuo liemi jolla velhot ja noidat saavat valokuvansa liikkumaan.
-J.K. Rowlingin viralliset sivut, F.A.Q

^Tämä mainitaan itse asiassa myös Salaisuuksien kammio-kirjassa. Mutta ilmeisesti en ole ainoa jolta se oli jäänyt rekisteröitymättä.

5. Surkki-lapsi voi syntyä kenelle tahansa noidalle tai velholle, huolimatta siitä miten puhdas tämän verenperimä on. Toinen vanhemmista voi olla vaikka jästi. Silti surkit ovat harvinaisia, sillä taikuus on dominoiva ja sitkeä geeni..
-J.K. Rowlingin viralliset sivut, Extra Stuff

6. Useimmat taikavoimaiset lapset ovat kotiopetuksessa ennen Tylypahkaa, mutta jotkut saattavat käydä jästien alakoulua. Verenperimän puhtaus on merkityksetöntä tässä..
--Ks. analyyttinen artikkelini jossa viittaan Rowlingin omiin sanoihin.

7. Fred ja George eivät kiinnittäneet huomiota Peter-nimeen Kelmien kartalla, veljensä vuoteessa koska he eivät olleet kuulleet tarinaa Peter Piskuilanista ja Siriuksesta, ja vaikka olisivatkin heillä ei olisi ollut mitään syytä olettaa että kyseessä olisi kuolleeksi uskottu mies. Sitä paitsi, he käyttivät karttaa omiin kepposiinsa ja siten keskittyivät vain alueisiin jotka olivat siihen olennaisia ja tärkeitä. Lisäksi, täytyy muistaa että kartalla liikkui satoja pieniä pisteitä koko ajan eivätkä kaksoset tunteneet jokaista oppilasta nimeltä.
-J.K. Rowlingin viralliset sivut, F.A.Q

8. Piileskelikö Kalkaros näkymättömyysviitan alla iltana jolloin Potterit kuolivat? Ei.
-J.K. Rowlingin viralliset sivut - Rumours

^En ollut koskaan kuullutkaan tuosta huhusta. Mutta ajattelin laittaa tähän, kun nykyään elokuvat menivät sotkemaan ihmisten ajatuksia lisää juuri tuon seikan suhteen.

9. Lestranget eivät tienneet Voldemortia ja Harrya koskevasta ennustuksesta.
-J.K. Rowlingin viralliset sivut - Rumours

^Tiesikö Barty Kyyry Jr., on yhä kysymys ilman vastausta.

10. On hyvin harvinaista (mutta mahdollista) että taikuus alkaa näkyä henkilössä myöhään elämässä, lapsuuden sijaan. Lähes aina se näkyy ennen yhdettätoista ikävuotta.
-Barnes and Noble interview, March 19, 1999

11. Kukaan ei tiedä mistä taikuus tulee.
-Barnes and Noble interview, March 19, 1999

3 kommenttia:

 1. Moi olen lueskellu sun blogias ja oon todennu todella hyväksi hyvä että joku kirjoittelee vielä potter blogeja (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Ja anteeksi että vastauksessa kesti, en muistanut että kommenttiasetukset olivat vain hyväksynnän kautta ja jostain syystä en ole saanut s.postia odottavista...joten en huomannut tätä aiemmin. Pitää vähän säätää noita...Mutta jep, mä rakastan HP-pohdintaa. Pitääkin katsella jos löytyisi lisää aiheita pohdiskeltavaksi jo vihdoin, kun on jo yli pari kuukautta viimeisimmästä merkinnästä. :P Ei ole vain tullut viime aikoina vastaan mitään blogimerkinnän arvoista omalla painollaan.

   Poista
 2. Höm höm. Kiva että Harry Potterista tehdään vielä blogeja :D On kyllä aika siistiä jos vähän miettii.

  VastaaPoista